torstai 10. marraskuuta 2011

Ineksivertailu - lokakuu 2011

Tässä lupaamani indeksivertailu. Mukana on myös hyvän (9,86%) tuloksen paukauttanut KTR:n salkku. Hyvä kolmen kuukauden voittoputki katkesi heti, kun markkinat antoivat vähän tuottoa. Uskonkin, että jatkossa, jos/kun positiivisia kuukausia tulee, ero tulee kasvamaan entisestään.

Oma "Kikkikseni" ei kasvanut markkinoiden mukana, vaan kasvua tuli vain säälittävät 0,3%(!). Tässä mukana siis Talvivaara, Nokia, UPM, Sampo ja Metso. Tämä compo ei ollut tässä(kään!) kuussa vahvin yhdistelmä. Laskua korosti Talvivaaran suurin paino. (joskaan se ei mikään suuri ole) 

Kuitenkin, Nordnetin salkussa minulla on myös Jenkkilästä S&P600:sta ja KiinaETF:ää. Nämä kaikki yhdessä taas ovat viimeisen (kirjoitushetkellä) kuukauden ajalta vertailuindeksiä (NasdaqOMX Helsinki TR) hieman edellä:Lokakuun aikana OMXH otti kiinni Salkku Von Hemppaa ja rahastoindeksiäni, mutta ei sitä vielä saavuttanut. Toivottavasti ei se sieltä ohitse tulisikaan, vaan Kikkis alkaisi pian vetää. Toiveajattelua, ehkä.

Tässä kohtaa on kyllä mainittava yksi "pieni" epäkohta käyttämässäni indeksivertailussa. Koko salkkuni indeksin 'resoluutio' on päivätasolta, joten sen indeksi on hyvä ja vertailukelpoinen. Kikkailusalkkuni ja rahastoindeksini (ko käyrät indeksivertailukuvaajassa) taas hieman vääristyvät riippuen ostojeni ajankohdasta. Ko. indeksiluvut siis lasken alkutilanteen ja lopputilanteen erotuksesta vähennettynä mahdolliset ostot. Jos kuukauden aikana tulee siis isompia piikkejä, ja ostot osuu näihin piikkeihin, se vääristää hieman totuutta verratuna kuvaajaan, joka päivittyy joka päivä.

No, tämä on onneksi aika pieni epäkohta, ja kyseessä olevat kuvaajat ovat kuitenkin suht. suuntaa antavia, ja kertovat missä ollaan menossa. Kuukausikatsausten tulos on Salkku Von Hempasta ja se päivittyy päivittäin, joten se on vertailukelpoinen luku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti