maanantai 28. marraskuuta 2011

Numeroita

Perjantain tuottoindeksin uuden pohjaennätyksen kunniaksi pieni postaus..

Meinasin ensiksi laittaa otsikoksi "mielenkiintoisia numeroita", mutta eipä nämä oikeastaan mielenkiintoisia ole.
Päivittelin tuossa taulukkoni kuntoon, ja samalla vilkuilin hieman tuota historia -välilehteä, joka päivittyy (KTR:n erinomaisten ohjeiden mukaan) automaattisesti päivittäin. Sinne piirtyy hienosti kuvaajat ja käppyrät ja muut tiedot, ja sieltä on myös nähtävillä salkun arvo reaaliaikaisesti.

Muutamia poimintoja euromääräisinä:

Salkun arvon muutos (tuotto) kuukausittain:
Tammikuu -130 e
Helmikuu -259 e
Maaliskuu (Japanin Tsunami) + 4.12 e (wuhuu!)

Huhtikuu -78 e
Toukokuu -150 e
Kesäkuu - 224 e
Heinäkuu -108 e
Elokuu -585 e
Syyskuu -445 e
Lokakuu +426 e
Marraskuu -723 e (toistaiseksi)
 
(yht. -2 272 e)

Aloitin projektin (ja siis tämän taulukoinnin ja säästämisen) kuluvan vuoden alussa. Jotkut indeksit vähän myöhemmin, helmikuun alussa. Olen saanut nostettua pienen pääomani 3200 -> 6280. Eli olen saanut säästöön (juuri mistään tinkimättä) yli 3 000 e.

Kuitenkin, JOS olisin samat eurot lyönyt sijoitusten sijasta säästöpossuun, olisi kasassa nyt n. 8 500 (!) e. Ts. markkinoiden alavire on nakertanut meikäläisen säästöjä (ylläolevan listan mukaan) reilut 2 200 e. Eli itseasiassa "säästöön" laittama summa onkin n. 5200 e..

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että katuisin tai että tekisin jotain toisin. Jos markkinoiden tuotto olisi tasaista nousua kokoajan, sillä tavalla ei koskaan (pitkäaikainen säästäjä) pääsisi hyville tuotoille, vaan tälläiset "markkinakuopat" mahdollistavat ne hyvät tuotot ja tekevät pitkässä juoksussa ison osan voitoista.

Esim JOS en laittaisi enää säästöön yhtään rahaa, (joka olis ityhmään näillä hinnoilla) ja markkinat palautuisivat "raiteilleen", sanotaan vuoden tai parin päästä ja sijoitusten indeksi palautuisi sinne sataseen (jossa se oli helmikuun alussa). Salkku Von Hempan arvo olisi tällöin...

(Tuottoindeksi ei siis ole tuottanut yhtään, vaan palaitun tappiolta takaisin alkupisteeseen)


9 750 e

Tälläisessä sekenaariossa sijoittamani 5 200 e olisi noussut 6 550. Tämä tarkoittaa 25% tuottoa sijoituksille (vaikka indeksi ei varsinaisesti voitonpuolella ole yhtään). Jea mitä enemmän saan ostttua indeksejä ja osakkeita lisää tässä markkinatilanteessa, sitä korekammat ovat tuotot markkinoiden palatessa ns. raiteilleen.

Jatkan siis säästämistä/sijoittamista hyvillä mielin strategiani mukaan, ja toivon että alavire jatkuu vielä hyvän tovin. (koska kuukausipalkkani ei päätä huimaa, ja säästöön saamallani summalla ei vielä kuuhun mennä).

Näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti