keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Kuukausikatsaus - Marraskuu 2011

Salkun arvon muutos: +185 e (kasvua vuoden alusta 3 302 e)
Tuottoindeksin muutos: -6,01 % (muutos vuoden alusta -31,98 %)
Vuoden 2011 tavoitesummaan (7350 e) matkaa vielä 759 e (759 e/kk)

Kuten hyvin arvattavissa oli, edellisen kuukauden noususta ei mitään trendiä tullut. Tuttu ja turvallinen (ja maailmantaloutta 'tulkitseva') laskettelu on palannut. Laskua kertyi hieman yli 6% (vrt. viime kuukauden n. +7%). Marraskuussa käytiin myös uudessa pohjaennätyksessä (64,80 pst), mutta loppukuun nousu pelasti jakson todella rumalta tulokselta. Kolmeen päivään +5% / +350e)Indeksivertailu
Tämän julkaisen (taas) vähän myöhemmin.

Kikkailusalkku
Lueskelin ja tutustuin hieman tähän Nokian Lumiaan, ja ihastuin siihen. Ja vielä kun tiedot Brittien kovista ennakkomyynneistä tulivat korviini, ostin Noksua ("edulliseen" hintaan tietenkin) muutaman paperin (jonka takia en saanut venekassaan tarpeeksi rahaa). Tämä ei tietenkään ollut (taaskaan!) fiksuimpia vetoja, koska pian sen jälkeen Noksu dippasi vaatimattomat ~8%. (Tosin nousuakin sen jälkeen on kertynyt)


Mutta mutta.. Kyllä tässä nyt jotain radikaalimpaa pitää tehdä. Kikkasalkku on tippunut peräti ~50% kuluvan vuoden aikana. Suhteellisen heikohko tulos jopa kikkailusalkuksi. Tämä siis yhdistelmällä Talvivaara, Nokia, Sampo, Metso ja UPM.  Suurin syy kuuluu kuitenkin Talvivaaralle. Hyihyi..


Kun tämä kerta on kikkailusalkku, niin v.. hittoako sitä tälläisten tylsien (ja tippuvien!) paperien päällä makaa. Taidan heilauttaa myyntinappia, ja ostaa tilalle jotain jännempää. Ehkäpä jotain vivutettua x2 tai x3 paperia, tai jotain muuta. Saas nähdä, mitä se keksii. Ehkä jopa betsaan jatkuvaan laskusuhdanteeseen, ja hyödyn siitä?

The projekti
Saaristonavigoinnin kurssi on lusittu, ja jäljellä on siitä enää tutkintokoe. Komean diplominen saaminen edellyttää kuulumista johonkin navigaatioliiton alaiseen seuraan, ja siihen liittyen olen liittymässä Tikkurilan Navigaatioseuran jäseneksi.

Lisää päivämääriä (projektiin liittyviä) on laitettu varaukseen, ja tiedossa on alustavasti perämieskurssin teoriat ja harjoittelut, sekä päällikkökurssi Kroatiassa. Myös VHF-meriradiokurssi sekä dieseltekniikkakurssi on vielä talven aikana edessä.


Oma Vene (-alaprojekti)
Veneen kassa koostuu tällä hetkellä Seligsonin Euro-obligaatiosta ja Suomi-indeksiosuudesta. Korko on hieman tappiolla, kun taas indeksi on voitolla. Yhteistilanne on 0,4% tappiolla. Tavoiteena oli, että nyt sielä olisi 500e. Kikkailusalkun Nokiaosuudesta olen laittanut vain 400e. Koitan ottaa vajaukseni kiinni tässä tulevien kuukausien aikana. 


****************************
Marraskuu lyhyesti
Pääoman lisäys: 424 e (tavoite 300)
Ostot: Seligson Suomi-indeksi, Nokia

Loppusaldo 6 592 e (tavoite 6 998)
kasvua vuoden alusta +3 302 e


+4 saaristolaivuriluentoa (3h/kpl)
****************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti