maanantai 15. lokakuuta 2012

Päällikkökurssi Kroatiassa, 3/3

Reissu oli kokonaisuudessaan ehdottomasti yksi parhaista lomistani, mitä minulla on ollut. Formaatti toimi hienosti; Mukavasti vaihtelua paikkoihin, sopivasti uimista/snorklaamista, loistava sää, hienoja nähtävyyksiä, erinomaista seuraa, merta..  jne.


 Vaikka tuo aika - syyskuun loppu - on Kroatian vesillä jo off-seasonia, on se mielestäni Suomalaiselle ihan optimi ajankohta. Veneiden vuokrahinnat ovat jo selvästi tippuneet, mutta sää kuitenkin jopa Suomen kesää (tähän ei tietenkään paljoa vaadita) parempi. Meressä oli lämmin uida (24 C oli hyvä, kun ilman lämpötila lähenteli 30:tä).
Asuntoja Bracin saarella

En malttaisi odottaa, että pääsen purjehtimaan uudelleen lämpöisiin vesiin - hyvällä kaveriporukalla! Tuo veneen vuokraus on mitä mainion tapa harrastaa veneilyä. Jopa sen verran kivaa puuhaa, että tämän hetkinen plääni hakea vene ruotista saattaa siirtyä. Vuokrauksessa ole ylläpitokuluja eikä muita murheita, ja joka kerta voi lentää minne päin maailmaan vain: Välimeri, Karibia, Aasia.. Käytännössä kaikkialle jossa on merta.

Ja Suomessa kun kausi on pituudeltaan mitä on, purjehdustarpeen saanee suht mukavasti tyydytettyä kavereiden veneillä purjehtien. Tämä on kyllä selkeästi pohtimisen paikka..

Ja vielä muutama kuva reissusta ja fiiliksistä..

@Marina Hvarin tuntumassa


@Hvar

Kalkkilaivan kippari
@Milna

Mmm.. rentoa

Splitin rantabulevardi

Vanhan kaupungin muureja @Split

Päällikkökurssi Kroatiassa, 2/3

Päällikkökurssi Kroatiassa, 1/3

2 kommenttia:

  1. Vaikka en purjehdikaan niin ei mene kyllä senttiäkään rahoja hukkaan tuollaisella reissulla. Hienoja maisemia tuolla kyllä riittää.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tuo tosiaan voittaa ainakin perus 'pakettimatkat' 100-0. Tuollainen vene maksaa ko. ajankohtana ~1500-1800 e/ viikko, ja kuudella hengellä se on alle 300e. Tuohon päälle lennot (Itse lensin Blue1:lla suoraan Hki-Split-Hki ~300e).

    n. 600e / vko, plus päälle rahat jotka sielä palaa. Eli ei tuo mielestäni ole edes mitenkään kallista. Ja tuo hintahaarukka on veneiden osalta aika globaali. Meinaan että samanlainen vene on suht saman hintainen, vuokraa sen sitten Turusta tai Karibialta.

    Meidän vene oli siis 39 jalkainen ja vuokraikänsä loppupäässä, eli sen 5v vanha. Pränikät ovat sitten hieman kalliimpia ja vähän 'hienompia', mutta 5v ei todellakaan ole vielä vanha. =)

    VastaaPoista