torstai 4. lokakuuta 2012

Talousblogistien Q3 / 2012 vertailussa

Sitä tulee luettua useampaakin talousblogia (muiden blogien ohessa) jonkin verran. Ja kun nyt Q3 on takana, ja blogistit ovat julkaisseet tuloksiaan, ajattelin vähän koota julkaistuja tuloksia ja vertailla niitä.

Vertailuun valkkautui tietenkin itseoikeutetusti KTR. (Kohti taloudellista riippumattomuutta) Muita blogeja, joista hyvä vertailuluku löytyi, ovat Lääkärin resepti sekä Arvosijoitajan tie. Laiska sijoittaja sekä Vähemmän on enemmän -blogiestien vastaavat luvut olisivat myös mukava saada vertailuun. Ja tietenkin oma Salkku Von Hemppani, sekä sen sisällä oleva pieni kikkailuosuus, 'Kikkis'. Vertailun vuoksi heitetään mukaan vielä vaikka OMXH25.

Ja tuloksiin..

Indeksoidut tuotot Q3 - 2012

KTR +15,92 %
OMXH25 +8,79 %
Lääkärin resepti +7,17 %
Laiska sijoittaja +6,9 %
Salkku Von Hemppa +6,73 %
Vähemmän on enemmän +6,7 %
Arvosijoittajan tie +3 %

Mutta mikä naurettavinta: Tässä tekstissä mainituista vaihtoehdoista parhaan tuoton sijoitetulle rahalle ko. ajanjaksolla olisi tuottanut Kikkis!(?!) Omassa päässäni lisänimen "Paska" saanut kikkailuosuus tuotti Q3:lla mukavat 17,38 %. No joo, aika on tietenkin todella lyhyt ja täysin merkityksetön ja epärelevantti, mutta pakkohan se on silti tässä mainita. +Hymiö.

Tuottoisaa loppuvuotta kaikille.

Edit: 'Vähemmän on enemmän' Q3:n lisätty listaan.

Edit2: 'Laiskan sijoittajan Q3:n päivitetty mukaan.7 kommenttia:

 1. Laiska sijoittaja taisi unohtua välistä.

  VastaaPoista
 2. Ei unohtunut. En vaan löytänyt sieltä suoraan mitään verailukelpoista lukua.

  VastaaPoista
 3. Laskeskelin omani (Vähemmän on enemmän) ja se olisi Q3:lla 6.7%. En pidä juuri kuitenkaan mielekkäänä arvioida yhden kvartaalin tulosta, mutta kyllähän se viihteenä menee :D Oma tähtäimeni on kolmenkymmenen vuoden päässä, joten kovin lyhyellä tähtäimellä en lähtisi menestystä arvioimaan.

  VastaaPoista
 4. @TT: Kiitoksia luvusta. Ja tottahan se on, kuten todettu, että täysin epärelevantteja nämä luvut ovat. Todennäköisesti kaikilla meillä on tähtäin jossain kaukana, ja nämä minimaalisen lyet ajanjaksot ovat kuin sadanmetrin väliaikoja mittailisi maratonilla.. Mutta vaikka niillä ei käytännössä mitään merkitystä olekkaan, EHKÄ niillä joku pieni viihdearvo kuitenkin on. Ainakin itselleni. EHKÄ! =)

  VastaaPoista
 5. Moi, hyvä idea tällainen kooste!

  Päivitin oman merkintäni Q3 tuloksesta, luku oli unohtunut pois. Eli tuottoa tuli + 6,9 %. Hyvää keskikastia siis :)

  VastaaPoista
 6. Ja kommentti "kikkailusalkkuusi":

  Jos markkinat alkavat toipua, niin uskon että kikkailuosuutesi tulee pärjäämään jatkossakin keskivertoa paremmin. Sampoa lukuunottamatta siellä on nimittäin varsin korkean Betan osakkeita. Nokia tosin mennee omia polkujaan yleisestä suunnasta piittamatta...

  VastaaPoista
 7. Mukava huomata, että joku näitä juttuja lukee. Kiitoksia luvuista. Ja vaikka tämä enemmän viihteestä meneekin, niin onhan toi KTR:n luku kyllä kovaa kamaa, vaikka miten päin sitä miettii. Ja vaikka mietin, että kyllä tämä passiivinen sijoittaminen on se mun juttu (poislukien kikkis tietenkin), niin kyllä tuollasia lukuja viehreänä lueskelee. =)

  VastaaPoista