keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Päällikkökurssi Kroatiassa, 1/3

Kun blogini perustin ja sen nimesin (inspired by KTR, ylläripylläri), minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä olisi purjehtiminen välimerellä. Joku villi aavistus ehkä, hurjine kuvitelmineen chillistä kenailusta ja naatiskelusta.

No, nyt vajaat pari vuotta myöhemmin voin sanoa tietäväni mitä se on. Tai ainakin, mitä on viikon mittainen rento retkipurjehdus. (joka tietysti eroaa pitempiaikeisesta ja määrätietoisemmasta touhusta) Ja mikä parasta, eipä meikäläisen _kovat_ vaatimukset/kuvitelmat kyllä kovin pieleen menneet. Ehkä sillä oli jotain tekemistä, että sain/jouduin toimimaan ko. purjehduksella päällikkönä, ja omalta osaltani vaikutin viikon mittaisen retken kulkuun.

Päällikkökurssi oli viimeinen osa projektiani, jolla saan TraFin läpyskän taskuuni. Eli kun ensi keväänä (jep, syksyllä ei kerennyt) saan ajattua loppuun päällikkökurssiin liittyvät pimeäajot, alkaa kortti olla taskussa..

Marina Kastela
Mutta, asiaan..

Viikon purjehdus Kroatiassa on takana. Toimin sielä veneen (Philippa, Bavaria 39) päällikkönä koko viikon retkipurjehduksella, jonka miehistöön kuuluivat minun lisäksi 5 retkipurjehtijaa (kokemus vaihteleva, nollasta alkaen) sekä Nakke (joka oli oikeasti vastuussa veneestä).

Homman nimi oli simppeli: Minä hoidin navigoinnin (sähköisen navigoinnin lisäksi käytin myös paperikarttoja, kompassia ja astelevyjä) sekä tehtävien jaon purjehduksien aikana. Tähän sisältyi myös roolitus laitureista lähdettäessä ja niihin saapuessa.

Saavuimme lähtösatamaan laantaina, jolloin suoritimme veneen 'alkulatauksen'. Kävimme ostamassa kaupasta roppakaupalla esim. syötävää ja juotavaa. Kävimme illalla muiden (meitä oli yhteensä 3 venekuntaa) venekuntien kanssa syömässä marinan ravintolassa, ja nautiskelimme vähän alkomaholia. Purjehtimaan lähdimme vasta seuraavana päivänä.

Purjehduspäivä 1

Ensimmäinen uinti Kroatian kirkkaissa vesissä. Vedenlämpö 24 C.
Lähdimme liikkeelle mukavassa säässä. Tuulta ei kamalasti ollut ja aurinko paistoi lämpöisesti. Ajelimme koneella muutaman tunnin, jonka jälkeen löysimme mukavan lahden, jossa laskimme ankkurin. Täällä söimme ensimmäisen venelounaan ja kävimme uimassa. Kävin itse myös veneen mastossa katselemassa maisemia.

Iltapäivällä otimme vielä suunnaksi Bracin saaren ja Bobovichin lahden. Kävimme illalla jollalla (veneen pieni kumivene) paikallisen kylän (pieni kylä, n. 220 asukasta) ravintolassa, joka oli yhdistetty pizzeriabaaribupikauppa. Toisen yön vietimme siis ankkurissa.Näkymä veneen mastosta ensimmäisessä ankkuripaikassa.
Toinen kuva mastosta. Alla venekuntamme toinenkin vene kylkikiinnityksessä.


Auringonlasku Bracin saaren lahdessa.


Kuvia ja juttua tuli sen verran paljon, että jaan kuvat/tekstit kolmeen postaukseen..

Päällikkökurssi Kroatiassa, 2/3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti