tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kuukausikatsaus - Toukokuu 2013

Salkun arvon muutos: +149 e (kasvua vuoden alusta 2 197 e)
Tuottoindeksin muutos: +1,06 % (muutos vuoden alusta +8,55 %)
Vuoden 2013 tavoitesummaan matkaa  2 599 e (371 e/kk)


Taas pienen pientä nousua yhden tappiollisen kuukauden jälkeen. Salkku nousi maltillisesti prosentin ja Kikkis veti aika lailla nollille, häviten myös hieman vertailuindeksilleen, OMXH:lle.

Henkilökohtaisella tasolla talousjutut ovat nyt vähän jääneet retuperälle. En esim ole laittantu tavoitesummaa toukokuulta kassaan, vaan odottelen nyt kaikkien muuttujien laukeamista. Laskuja on vinopino, enkä ole nyt jäsennellyt menoja ja tuloja, vaan katson tässä jossain vaiheessa suoraan 'tilinpäätöksen', ja sen mukaan teen päätöksiä.
Meikäläisen mopo

Asunnossa on kuitenkin vuokralainen, ja tasaista tuloa on tiedossa ainakin seuraavan vuoden.

Myös moottoripyörästäni olen saanut hieman tuloja vuokrauksen muodossa, jolla saan  katettua törkeän kalliita vakuutusmaksuja.


Kikkis

Kun tuo nyt sahailee niin raakasti tuo Fortum (ja toki muutkin kurssit), lienee tässä lyhyen aikajänteen Kikkiksessä syytä täsmentää strategiaa. Se on muutamaan otteeseen rikkonut tuon 15e rajan, ja taas tippunut lähes ostotasolle (14e). Eli, päätänkin nyt exit-tason tämän suhteen, vaikka kivahan tätä putiikkia on omistaa. Seuraavan kerran kun Fortum puhkaisee 14,80 rajan, lähtee se myyntiin.

Tämän jälkeen ostan taas, sopivaksi katsomassani kohdassa, jotakin mielenkiintoista vivutettua lappoa.

Kikkis (pun) vs OMXH (3.5-3.6)

Kikkiksen koostumus:
 • 76,6  % Suoraa Fortumia
 • 24,4 % Käteistä


Venekassa

Lojuu edelleen tilillä. Yksi hyvä vaihtoehto taas myytiin ennenkö sitä kerittiin katsomaan. Yhdestä varteenotettavasta Ruotsissa olevasta botsksita ei myyjä vastaa maileihin, ja erään Suomalainen myyjä oli kipeänä sovittuna katsastuspäivänä - joka siirtyi loppuviikkoon. Venepaikka siis odottaa vielä venettään..

Vene-lehden mukana tullut lokikirja saa siis odotella vielä merkintöjä..
Projekti

Mitäpä tässä voi muuta sanoa: Step one - Maalissa!! 

Tuo tukka tuola alarenassa kuuluu minulle!!
Huhhuh.. Pitkähkö urakka on nyt maalissa! Suora lainaus Projekti -alasivulta: 

"The Projektin ensimmäinen ja monikohtainen 'porras' tähtää purjehduksen oppimiseen. Alta löytyy seuranta jonka läpikäyminen johtaa siihen, että taskusta löytyy syksyllä 2012 "Kansainvälinen huviveneenkuljettajan lupakirja"."

Aivan en aikataulussa pysynyt, mutta suhteellisen hyvin kuitenkin. Portaikko oli tyyliin tälläinen (ei kronologiaa):


 • saaristolaivurikurssi
 • rannikkolaivurikurssi
 • dieselkurssi
 • VHF-kurssi
 • CEVNI-tentti
 • purjehtijakurssi
 • perämieskurssi
 • päällikkökurssi


Reilut kaksi vuotta siihen meni ja rahaa paloi sellaiset parisen tonnia. Koin kuitenkin saavani rahoilleni TODELLA hyvin vastinetta: Paljon purjehduksia lukuisilla eri veneillä ja hienoissa paikoissa - ja oppien koko ajan uutta. 

Paikoista mainittakoon Helsingin kaunis saaristo, Turun saaristo ja Ahvenenmaan ympäristö, Itäinen Suomenlahti ja kruununa tietenkin Kroatia ja kirkas Adrianmeri.

Olen onnekseni päässyt purjehtimaan  paljon eri tyyppisillä veneillä. Kokemusta on tullut niin pinna- kuin ruorivehkeistä, "oikeista purjeista" ja rullavehkeistä, niin pikkupaateista kuin vähän isoimmistakin (25-40 jalkaa). 

Tästä on äärettömän siisti jatkaa. +iso hymiö!
**************************
Toukokuu 2013 lyhyesti
Pääoman lisäys: Nada 
Loppusaldo 14 052 e (tavoite 13 764 e)
Kasvua vuoden alusta +2 197 e

+1 Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja !!
****************************

7 kommenttia:

 1. Isot onnittelut kv huviveneenlupakirjan suorittamisesta! Se vaatii melkoista reippautta ja pitkäjänteisyyttä. Ajokortinkin saa varmaan nopeammin ja helpommalla kuin tuon lupakirjan. Nyt on sitten mahdollisuus vuokrailla veneitä lempeämmän ilmaston maissakin - upeaa!

  Parempaa onnea venekauppoihin. Ehkä se oikea ei ollutkaan noiden mönkään menneiden ehdokkaiden joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tosiaan, syksyllä olisi tarkoitus taas välimerelle kavereiden kanssa vähän chillailemaan =)

   Tänään käyn illalla katsomassa taas yhtä venettä - Jännä nähdä mitä käy ;)

   Poista
 2. Mahtavaa! Onnea täältäkin suunnalta! Ihailen pitkäjänteisyyttäsi. Itselläni purjehduskerrat jäävät tältä kesältä todella vähiin (lähinnä veneen puutteen vuoksi) ja alan jo huolestua taitojen ruostumisesta niiden karttumisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Nyt kun mainitsit tuon pitkäjänteisyyden, niin pisti ajattelemaan. Kun en kyllä koskaan ole pitkäjänteinen ollut, tai se ei kyllä mitenkään kuvaa itseäni.. Mutta näkäjään se nyt kuitenkin ainakin vähän kuvaa. Lasken sen hyveeksi. Jei. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Kuinka tuo moottoripyörän vuokralle laittaminen onnistuu käytönnössä? Korvaako vakuutus jos sattuu jotain / omavastuu osuus vuokraajalta?
  Kiitokset! (omalla pyörällä aika vähän ajoa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä siis vain nettiin vuokrailmoitus, ja vuokraus suullisilla sopimuksilla. Tosin ehdot lainasin joltain firmalta, jotka pistän maililla. Normaali kasko riittää, ja siis korvaa kaikki vahingot, vuokrausta alle kuukauden päivät vuodesta. Yli kaksikuukautta, niin vakuutsu on kalliimpi, ja jos toimeentulo, vaatii oman vakuutuksen.

   Ei tuolla kyllä rikastumaan pääsee, mutta vähän kuluja saa katettua. Ens vuonna ajattelin pistää toiminimen pystyyn. Alviahan mun ei tartte maksaa, kun tulot sen verran vähäistä. (raja tais olla 8k tjmv)

   Poista