perjantai 5. heinäkuuta 2013

s/y Wilma

Kuten tuossa kuukausikatsauksessa lupailin, pistän oman postauksen tästä veneestä.

Vihdoin ja viimein venekassa päästiin realisoimaan, ja sain sen sijoitettua veneeseen. Kuten jossain postauksessa aiemmin pohdin omistusmuotoa, päädyin kimppaomistukseen. Sillä 5k:lla sain 1/3 mukavasta matkapurresta, jossa on mukavasti tilaa ja se kestää hyvin keliä.

Ensipurjehduksella käytiin Suomenlinnassa syömässä klassinen lohikeitto

Kimppaomistuksen hyviä puolia on mm. kulujakauma, talkoohommat ja purjehdusseura; Kaikki kulut (venepaikka, vakuutus, talivisäilytys, hankinnat yms) voi siis jakaa kolmella. Esim. venepaikan vuosihinnaksi jäi mulle 80e. Toinen merkittävä etu on 'apukädet'. Purjevene vaatii keväisin ja syksyisin jonkun verran hommaa. Nyt porukkaa on mukavasti hommia tekemässä.

Erinomainen etu on myös pienet 'säädöt', joita yksi 'säätäjä' on kova tekemään. Patjat saavat uudet verhoilut, puuosia on hiettu, moottoria huollettu yms, joita ei itse olisi välttämättä niin paljon tullut tehtyä. Hyvä näin.

Pientä pintaremonttia (Huom. kaverin sijainti)

Kolmantena kohtana mainitsin tuon seuran. Jos huvittaa lähteä seilailemaan, nyt on seuraa helposti saatavilla.. Joskaan tuskin sen saaminen näin kesällä mikään ongelma muutenkaan olisi.

Kaiken A ja O on tässä tapauksessa kirjallinen soppari. Vaikka kaikki kimpan jäsenet ovat erittäin joustavia ja mukavaa porukkaa, on asiat hyvä laittaa paperille. Meillä on kolmesivuinen "hallinnonjakosopimus", jossa on kaikki varaussysteemit ja maksujutut ja talkoottyöt yms muut kirjattuna ylös, osuudenosto-oikeuksista ja myynnistä lähtien. Käytännössä tuolla pääsee purjehtimaan kuitenkin koska haluaa.

Speksejä

Vene on vanha rouva, vuodelta -78. Tai ei kai reilu kolmekymppinen nyt niin vanha ole?  Kovan sumplimisen jälkeen leidi sai nimekseen Wilma.

Veneen malli on Ohlson 29. Se on vajaa 9m pitkä ja hieman vajaa 3m leveä. Syväystä siinä on puolisentoista metriä. Sisältä löytyy keulasta kahden hengen hytti, sen vieressä on pieni eteinen josta löytyy vesi-WC ja lavuaari painevedellä.

Salongissa (veneen olohuone) on sohvat ruokapöydän ympärillä, jossa ruokailee helposti 6 ihmistä. (tai nukkuu kaksi). Salongin vieressä (keulaa kohti mentäessä) on pentteri, eli veneen keittiö. Takaosassa on vielä yksi punkka, eli vene majoittaa tarvittaessa 5 henkilöä.


Sinne minne tuuli kuljettaa..
Se olisi kuulkaa nyt niin, että meikäläisellä alkaa loma! Kolmisen viikkoa lähes kalenteroimatonta aikaa edessä. Kaveri juuri soitti, että tuuli näyttää hyvältä. Sehän tietää yhtä asiaa; Eikun seilailemaan näin loman alun kunniaksi. 

Lämmintä kesän jatkoa kaikille!
7 kommenttia:

 1. Onnittelut paatin hankinnan johdosta!

  VastaaPoista
 2. This article is mind blowing I read it and enjoyed. I always find this type of article to learn and gather knowledge.

  Elektrownia fotowoltaiczna

  VastaaPoista
 3. Onnea veneestä ja mukavaa lomaa!

  Nauti siitä että pääset valmiiksi laitettuun veneeseen. Meillä nimittäin fiksailu jatkuu vielä pitkään ja aika oleellisia asioita puuttuu vielä. Suotuisia tuulia ja vene-elämän iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä tämä venho on kaukana 'valmiista'. Kaikkea pientä fiksattavaa ja upgreidattavaa on jonkun verran. Eli kyllä täälläkin fiksailu jatkuu vielä hyvän aikaa.. ja itseasiassa veikkaan että fiksailu jatkuu ns. hamaan tappiin, kun venholla kuitenkin ikää aika paljon. :)

   Mutta mikäs tätä laitellessa.

   -J-

   Poista
  2. Kas täällähän on uusi venenaapurimme Ruoholahden aallokoisesta altaasta! Tuulta vuan purjeisiin ja ahoi!

   Poista
  3. Joo, aikasta aallokkoinen on tosiaan, varsinkin se pohjoispuoli. Mikäs se Teidän vene on? =)

   Poista
 4. This article is mind blowing. When I read this article, I enjoyed.

  fiction marketing

  VastaaPoista