perjantai 10. heinäkuuta 2020

Q2 / 2020

Indeksoitu tuotto: +13,19 %

Euromääräinen tuotto: +3 525 €
Varallisuuden muutos: +5 539 €

Vähän turhan nopeasti ovat pörssit nousseet, enkä ole onnistunut hyödyntämään alennusmyyntejä kuin olisin toivonut. Mutta kohtuullisesti kuitenkin. Likvidien allokaatio näyttää seuraavalta:



Mitä tästä pitäisi päätellä? Ehkä sen, että yksittäisten osakkeiden (Nordnet ja OST) paino on hieman turhan suuri. Koitankin jatkossa pitäytyä todetusti parhaassa taktiikassa: Passiivisissa indeksiosuuksissa! Heinäkuun lisäyksen laitoin Seligsonille.. Kuten ajattelin nyt koko loppuvuoden pistää.

Sijoitusten jakauma pylväinä. Mukaan on putkahtanut vihreää, joka kuvastaa sijoituslainaa. Lainalla on kyllä poskettoman (n. 4-5 %) kova korko, mutta uskon saavani tässä markkinatilanteesta paremman tuoton käyttäen sitä. Q2 oli yli 13%, joten TOISTAISEKSI voidaan sanoa, että päätös oli oikea.



Korkeatuottoinen.fi

Tällä rintamalla ei uutta. Masseja ei ole näkynyt, mutta tuotta joukseen joka kuukausi kuten ovat luvanneet. Jännä nähdä, koska massit sieltä kotiutuu..


Race to 70k




Onkohan tässä tullut otettua liian iso pala? Jotenkin vaikea nähdä, muten ensi vuoden loppuun mennessä olisi 70k plakkarissa. Baseline on 70k ja 'ennuste'  näyttää olevan vajaa 50 k. Jenkkiläiset sanoisivat "kurkoita tähtiin, niin pääset kuuhun".. Ja Suomalaisten vastine: "Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa". Tällä kertaa kurotellaa kuitenkin tähtiin. +hymiö. 


Passiivisen tulon kehitys


Q2:lle ei aivan vuoden takaiselle pärjätty, mutta kumulatiivisesti ollaan hieman edellä. Mielenkiintoista nähdä, miltä loppuvuodi näyttää. 

The Kikkis

Heitetääs vielä tähän The Kikkiksen tilanne viimeiseltä 3kk:lta. Kikkiksessä on 14 eri paperia, joista pari on öljy-longeja, osa niitä, muutama 'Korona-poiminta' ja sitten rumasti laskeneita kk-osinkoja maksavia jenkkipuljuja/ -trusteja. 



Veneilyt

Pitkästä aikaa tähänkin sektoriin jotain! Vuokrasin purjeveneen elokuulle! Vajaa pari viikkoa olisi tarkoitus seilailla Airistolla 40 jalkaisella Jeaneaulla. Aijettä, sitä puuhaa onkin ollut ikävä.

Näihin kuviin, mukavaa kesän jatkoa!

-J-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti