lauantai 1. lokakuuta 2011

Salkku Von Hemppa - Q3

Kolmas vuosineljännes on takana, ja trendi on tuttuakin tutumpi: Laskettelu jatkui. Tuottoja ei tällä(kään!) kertaa tullut, mutta salkun arvo kuitenkin latauksien takia ollaan saatu pidettyä nousussa - ainakin syyskuuhun asti, jolloin ensimmäistä kertaa otettiin takapakkia latauksista huolimatta. Toisella kvarttaalilla sain säästettyä tasan tonnin, mutta salkku on noussut vain 605 e. Kolmannella kvarttaalilla "elytettiin" salkkua 1 640:llä, mutta kasvua tuli VAIN n. 330 e.

Tulos
Pääoman kasvu: +335 e (edelliset kvarttaalit 1. +1 270 e ja 2. +605 e)
Tuottoindeksi: -18,76 % (edelliset kvarttaalit -10,6 % ja -8,21 %)


3. Kvarttaalin tuottokuvaaja
Vertailua

Q1 = -8,21 %, kasvua 605 e
Q2 = -10,6 %, kasvua 1270 e
Q3 = -18,76 %, kasvua 335 e

Trendi ei  kamalan mairittelva ole.

**************************************

Syyskuu

Salkun arvon muutos: -196 e (kasvua vuoden alusta 2 462 e)
Tuottoindeksin muutos: -7,49 % (muutos vuoden alusta -33,34 %)
Vuoden 2011 tavoitesummaan (7350 e) matkaa vielä 1 597 e (532 e/kk)Ensimmäinen laskukuukausi on takana. Tarkoitan tällä sitä, että toistaiseksi olen joka kuukausi onnistunut kasvattamaan salkun arvoa tuottojen laskusta huolimatta. Elokuussa se ei enää onnistunutkaan, vaan reilun 7% tappio salkun pääomassa oli suurempi kuin säästöön saamani summa. Tälläisiä tulee jatkossa vielä paljon lisää, kun salkun pääoma kasvaa, ja pienetkin tappiot ovat euromääräisesti suurempia kuin pienet säästösummani.Mielenkiintoista on myös nähdä Mr. KTR:n syyskuun tulos. Onko Von Hempalla peräti jo neljäs (!) kuukausi putkeen, kun sen tuottoindeksi voittaa KTR:n vastaavan?

Mainittakoon tässä vielä, että Von Hempan viime kuukauden tulokseen oli päässyt virhe. Tuotto ei ollut ilmoitettu n. -8, vaan -10,19. Tulos oli päässyt julkaisuun väärästä taulukon sarakkeesta. Mutta silti se oli hiukan parempi kuin 'idololini' vastaavan ajan tuotto, joka oli -11,45 %


***********************************

The projektin puolella tapahtui kolmannella vuosineljänneksellä mukavasti. Purjehduksia sain alle paljon, ja kruununa tietenkin mahtava Turku - Maarianhamina retkipurjehdus. Ensi viikolla alkaa sitten navigoinnin opiskelut Saaristolaivuriopintojen merkeissä.

Mainittakoon vielä sekin, että tulipas sitä aloitettua myös Espanjan kielen opinnot kansalaisopistossa. Vaikka se ei varsinainen syy ollutkaan, niin periaatteessa Espanjankielisissä maissa on helpompi marinoista saada paikka, kun ovat kuulemani mukaan suht nihkeitä puhumaan muita kieliä kuin Espanjaa.
***************************************
Syyskuu lyhyesti:
Pääoman lisäys: 250 e (tavoite 300 e)
Ostot: Seligson Suomi-indeksi
Myynnit: Ei myyntejä (Tai no, myin autoni)

Loppusaldo: 5 752 e (tavoite 6 301 e)
Kasvua vuoden alusta 2 464 e
****************************************

2 kommenttia:

 1. Tappiota tuli Von Hemppaan nähden. Jälleen kerran ;)

  Muuten, eikös edellinen kuukausi ollut syyskuu eikä elokuu?

  VastaaPoista
 2. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin kyllä se taisi tosiaan eräänkin kalenterin mukaan syyskuu tuo mennyt kuukausi olla.

  Vaikka numeroiden valossa kovin kivalta ei nämä viimeajat näytä, niin kyllä se keskimäärin näin ostajana on mukavampi ostaa halvalla, kuin kalliilla. Ja eikös se "sanontakin" mene niin, että silloin ostetaan, kun halvimmalla saadaan? vai oliko se niin, että se nyt vain on tyhmää maksaa liikaa?

  No, joka tapauksessa laitan heti alkuviikosta Marketista lataukseen tuon softan ja laitan testaten. Tsemppiä firmalle!

  -Junnu-

  VastaaPoista