tiistai 29. maaliskuuta 2011

Sijoitusten koostumus - Allokaatiot

Meinasin alunperin laittaa allokaatiot tuonne osavuosikatsaukseen, mutta ajattelin kuitenkin hieman paremmin esitellä koostumuksen, jottei teksiä tulisi liikaa yhteen ko. raporttiin. No, pistetääs esitellen tämän hetkistä tilannetta.

Sijoutusten koostumus - Allokaatiot
(tilanne vs strategian mukainen tavoite)

- Suomi 8,9 % (tavoite 18,5 %)
(40:n suuren Suomalaisen pörssiyhtiön indeksi, Seligson)

Eurooppa 12,7 % (tavoite 13,9%)
(Dow Jones Sustainability Europe on laajahko (yli 100 osaketta) Euroopan markkinoiden osakeindeksi, jonka laadinnassa otetaan huomioon kestävän kehityksen kriteerit. Kriteerit täyttävät yritykset ovat indeksissä edustettuina markkina-arvopainotuksin. Seligson)

- Pohjois-Amerikka 10,7 % (tavoite 13,9 %)
(Dow Jones Sustainability North America on laajahko (yli 100 osaketta) Pohjois-Amerikan markkinoiden osakeindeksi. Seligson)

- Global 25  8,4 % (tavoite 9,3 %)
(Global Top 25 Brands -rahasto toimii kuten indeksirahasto, tavoitteenaan saavuttaa tuotto, joka vastaa maailman vahvimpia tavaramerkkejä omistavien yhtiöiden osakkeiden tuottoa. On huomattava, että sijoituskohteiksi valitut yritykset toimivat täysin globaalisti rekisteröidystä kotimaastansa riippumatta. Mukana mm . Coca-Cola, L'oreal, Harley-Davidson, Kellog, Nintendo, Honda, Amex, Mc Donalds, Nike, Nestle yms.. Seligson)

- Kehittyvät markkinat 14,5 % (tavoite 12 %)
(Erikoissijoitusrahasto Seligson & Co Kehittyvät Markkinat on passiivinen rahasto, joka sijoittaa varansa Dimensional Fund Advisors –yhtiön hallinnoimaan Irlannissa rekisteröityyn Emerging Markets Value Fund -rahastoon. Seligson)

- Aasia 7,3 % (tavoite 9,3 %)
(Kiina ETF, Nordnet)

- Venäjä 11,5 % (tavoite 9,3 %)
(OP-Venäjä, OP)

- Kikkasalkku 26 % (tavoite 9,3 %)
(Talvivaara, Metso, Nokia ja Finnair)

- Puhdas Energia 0 % (tavoite 4,5 %)Kommenttia

Huomioitavaa on se, tavoitestrategia on suht tuore, ja siihen siirtyminen vie aikansa. Ymmärrettävää siis on, että lähes 100% kikkasalkusta pitää muuttaa ~90 % passiivisiksi indekseiksi, joten muutos on tietenkin hidasta, joskin yllättävän nopeata muutos on ollut. Vielä kikkasalkun osuus 26%, kun tavoite on supistaa se 10 %:iin.

Huomioitavaa on myös se, että Puhdasta Energiaa en ole vielä salkkuun saanut yhtään. Ehkä siksi, etten ole vielä sopivaa ETF:ää löytänyt, jonka kautta uusiutuvaan energiaan sijoitan (vaikkakin olen ydinvoiman kannattaja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti