torstai 31. maaliskuuta 2011

1. Osavuosikatsaus

Ensimmäinen kvarttaali (kuten talouselämässä hienosti puhutaan) on takana, ja on aika katsoa tilannetta ja tutkailla tulevaa.

Salkun pääoma: 4 622 e 
(Tavoite maaliskuun loppuun on 4 270 e, joten vuositavoitetta olen edellä 352 e)1. Kvarttaalin tulos:

- Euromääräinen salkun kasvu 1 270 e (nousua vuoden alusta prosentteina n.40 %. Tämä luku on kuitenkin hieman irrelevantti ja vääristävä)

- Salkun indeksi (tuottomittari) 100 -> 88.30,  -11.7 %Tuotollisesti alkuvuosi ei mikään pommi ollut. Alkuvuoden tulosta söi kauppa (myynnit ja siirtyminen strategiaan) sekä levottomuuden arabimaissa. Maaliskuussa oli taas järistyksiä Japanissa ja Libyan hässäkkä paheni, joskin niistä yllättävän hyvin talous on jo toipunut, toistaiseksi. (joskaan tilanne ei, varsinkaan Fukushimassa, ole ohi!)

Säästöön sain laitettua keskimäärin 586 e / kk, kun tavoite on 300 e / kk. Tämä tosin selittyy sillä, että alkuvuodesta ei ole tarvinnut maksaa vastikkeita (-290e/kk). Vielä huhtikuun pääsen ilman, joskaan niitä en saa millään säästöön..

Indeksit (Kikkasalkku vs Indeksit)


Näyttää siltä, että kikkailusalkkuni ei varsinaisesti mikään kultakaivos näin alkuvuodesta ollut. (Joskaan ei indeksitkään). Tämä pitkälti Nokian ja MS fuusion takia (jolloin Noksu jysähti alas), mutta myös Finnskin heikko tulos on kikkailuindeksiä painanut. Talvivaaraan luotan kyllä vakaasti. (3v tavoite) Onneksi Nokia nyt on alkanut vähän saada jo parempia ennusteita muailmalta.

Entäs tavoite?

Ihan hyvin olen välitavoiteseurannassa suunniteltua edellä (n. 350e), joka vastaa ajassa yhtä kuukautta. (vrt. säästöaika vasta kolme kuukautta) Mutta kuten todettu, tulosta vääristää (paljon) alkuvuoden pienemmät menot. Loppuvuonna selviää oikea "säästökapasiteettini".

Kuukausikatsaus - Maaliskuu

Jee, meikäläisen lyhyen sijoitusuran ensimmäinen voitollinen kuukausi. Niukasti, mutta kuitenkin. Sitä ei olisi kyllä Japanin tilanteen jälkeen uskonut, kun kurssit lähtivät alas.

Tulos: + 0,1 % (tuottoindeksi)
Salkkun arvo: 3862,23 -> 4621,87 (+759,64 e
(lisätty pääoma: 755.74 e)

Loppuspekulaatiot

Spekuloinnin varaa hieman maaliskuusta jäi. Kuten aiemmin kirjoitin, silloin Japanin järistysten jälkeen olisi pitänyt olla paremmin asialla: kurssit ovat nousseet kivasti sen jälkeen. (ks. viereinen indeksi) Toisaalta, eipä minulla ylimääräistä paaluakaan sinne olisi ollut irroittaa, joten turha tässä on kitistä. Ja jos olisi, tulos olisi ollut vain muutama kymppi.

Olisi nyt vähän pidempään jatkunut se alennusmyynti.. Toisaalta, Tokion pörssi on vielä tukevasti alhaalla, joten pitää nyt huhtikuun alkuun malttaa mieli, ja tarkkailla hieman indeksejä, jotka ovat toipuneet hitaasti. Tuota Aasiaa kun tavoiteallokaatiossa on, ja todellinen tilanne on takana. Eli katsellaan mitä tapahtuu.

Itse Projekti (Purjehdus!)

Projekti eteni "valmistavalla" tasolla (kun lunta ja jäätä vielä maassa). Varsinaisesti en vielä ole oppinut mitään, jos rannikkonavigointi -kirjan selailua ei lasketa. Purjehtijakurssin sain varattua, ja se alkaa nyt huhtikuussa. Toukokuussa (jatkuen kesä- ja heinäkuun) jatkuu purjehdukset, ja elokuun alussa on vuorossa pidempi purjehdus: Hanko - Tallinna - Taalintehdas (neljä päivää).

Muuta

Ja niin, päätän testata "karppaamista" huhtikuun ajan. Koitan, että pystynkö olla vetämättä yhden kokonaisen kuukauden hiilareita (riisiä, perunoita, pastaa, leipää) ja koitan tulla toimeen lihalla ja kalalla yms. Jännä nähdä kestänkö edes viikkoa.. Veikkaus, että paino tippuu 78 kg -> 73 kg. (olkoot se virallinen tavoite, säästön lisäksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti