tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tilannekatsaus - Helmikuu

Salkun arvon muutos: +282.56 e
Salkun arvon muutos vuoden alusta: +607.23 e (tavoitteesta -47 e)
Salkun indeksin muutos: (97,17 -> 90,78) -6,58 %

Helmikuun tulosta söivät isot kaupat (siirtyminen strategiaan, eli kauppojen kulut) sekä arabimaiden valtataistelujen vaikutukset kursseihin. Helmikuun viimeiseen päivään mennessä salkku oli tavoitteessa jäljessä 47 e, joka selittyy sillä, että en ostanut kaikilla myyntituloilla salkkuun täytettä.

Maaliskuu alkoikin sitten useilla latauksilla, kun salkkuun ostin lisää (strategian mukaisia) Seligonin passiivisia rahastoja: Suomi, Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Global Brands 25. Tämän lisäksi vielä ostin kikkailusalkkuuni muutaman Nokialaisen. Tilanne on sikäli mukava, maaliskuun tavoitesumma on 4272 e, ja salkun arvo on ostojen jälkeen (eli nyt) 4650 e, eli tavoitteesta olen edellä n. 378 e.

Indeksien allokaatio näyttää tällä hetkellä tältä:

Kikkailusalkun osuus ei ole tässä piirakassa mukana, mutta sen osuus on kokonaissalkusta vielä huomattavan iso, koska Talvivaaraa on suht. paljon. Ylläolevasta kuvasta huomioitavaa on se, että kehittyvien markkinoiden paino on myös strategian vastaisesti liian iso. Näitä osuuksia (kikkaulusalkku ja kehittyvät) pienennetään jättämällä niitä ostamatta, ja ostamalla vain noita muita.

Helmikuu:
Kokonaismyynnit: 1730 e (Metsoa, Tieto, UPM, AmerSport, Uponor)
Kokonaisostot: 2250 e (Suomi-ind, Eurooppa-ind, USA-ind, Kiinaa, Global brands 25 ja Talvivaaraa)
Salkun pääoman muutos: +520 e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti