perjantai 1. joulukuuta 2017

Kuukausikatsauksen vastaisku

Uusi kuukausikatsaus, Kuukausikatsauksen paluu, viimeinen kuukausikatsaus.. Ja mitäs muita hauskoja liityntöjä saisi Star Warssiin näin uuden elokuvan ensi-illan lähettyvillä?

Joka tapauksessa, tässä kuukausikatsaus piiitkästä aikaa. Olen hylännyt vanhat taulukot ja seurannat, koska siellä alkoi olla jo vähän liikaa dataa ja sen käytettävyys oli huono. Se ei enää toiminut niin kuin toivoin, eikä ajanut asiaansa. Nykyinen seuranta on yksinkertainen ja simppeli, ja sen tarkistustaajuus on 1/kk, ei joka päivä.

Marraskuun tuotto: -0,85 %
Varallisuuden muutos: -76 €
Velka-aste: 0,63

Lisäys: 300 €.

Näissä katsauksissa on tarkoitus jatkossa seurata kuukausittaista sijoitusten tuottoa sekä varallisuuden kehittymistä. Varallisuuden kasvua auttaa siis asuntolainen lyhennys sekä sijoituksiin laitetut rahat.

Nykyinen likvidien varojen allokaatio on karkeasti seuraavanlainen:

Korot / Norwegian (1,75 %): 50 %
Passiiviset indeksit / Seligson: 25 %


Suorat osakkeet yms. kikkailut: 25 %

Korkojen osuus on toistaiseksi korkea sen takia, että alkuvuodesta tekemäni myynnit (asunto ja arvopaperit) sisälsivät myyntivoittoa sen verran, että tulossa on pian isot veromätkyt. Osaksi myös sen takia, että olen vähän (tuottojen menetyksenkin uhalla) odotellut pörssissä droppia ja hyviä ostopaikkoja.

Nämä ovat näitä strategisia valintoja.
Race to 100k

Monet seuraamistani bloggareista ovat puhkaisseet 100k rajapyykin. Osa jo aikoja sitten, osa ihan vastikään. Oma rajapyykkini on vielä kaukana edessä, mutta siellä se siintää tulevaisuudessa. Tätä tavoitetta tulee tosin rumasti blokkaamaan ne tulevat veroseuraamukset, joita ei ole vielä mukana tässä. 1/4 katoaminen salkusta olisi jokaisella säästäjälle ikävä takapakki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti