maanantai 11. joulukuuta 2017

Salkku vs. Varallisuus

Otin tuossa uudessa seurannassa primääriseksi seurannan kohteekseni varallisuuden. Toki seuraan myös salkkuani tarkasti, koska sen allokointihan se juttu on. Varallisuuteni kun koostuu suurimmaksi osaksi asunnosta, ja sen arvon seuraaminen on suhteellisen epämääräistä tarkkaan Salkun arvoon verrattuna.

Miksi koko varallisuus?

Ensinnäkin, se on henkisesti mukavampi nähdä, kun varallisuus on selkeästi isompi kuin pelkkä salkku. Toisekseen varallisuuden kasvaminen on nopeampaa, kun siihen lasken mukaan myös asuntolainani (ja sen lyhenemisen).

Perheellisenä tuo asunnon osuus varallisuudesta on todella iso. Pieni paritalon puolikas haukkaa kakustani kevyen 80% viipaleen.

Jos asiaa tarkastelee tästä näkökulmasta, tarkoittanee tämä sitä, että salkun ja osakkeiden osuus on  kokonaisuudesta pieni. Tällaisen salkun riskinsietokyky pitäisi nykyisestä korkeasta viritellä vieläkin korkeammalle. (Lue. korot salkusta VEKS!)

Tästä on 'skenessä' paljon eriäviä mielipiteitä, että kannattaako tai pitääkä (tai jopa saako) asuntoa laskea mukaan varallisuuteen..

Mitä mieltä sinä olet?

-j-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti