perjantai 29. joulukuuta 2017

Race to 50 000

Jos haluat päästä johonkin, aseta tavoite! Mitä konkreettisempi, sen parempi. Ei sillä, että luvut tietokoneen näytöllä olisivat sieltä konkreettisimmasta päästä, mutta ne ovat ehdottomasti seurattavissa ja niillä on motivoiva vaikutus.

Tavoite: 50 000 € sijoitussalkku vuoden 2019 loppuun.

Maaliin on siis n. 2 vuotta aikaa, ja saavutettavaa on n. 15 000 €. Ilman tuottoja se tekee n 625 € / kk. Mikäli pörssit jatkavat nousuaa, tavoite on hyvin mahdollinen. JOS taas pörssit alkavat valumaan tasaisesti alas, tavoite on erittäin haasteellinen.

Mutta, yksinkertainen ja selkeä tavoite. Tästä on nyt muutama kuukausi mennyt, ja tuo muutto uuteen asuntoon kaikkine kuluineen ja uusine hankintoineen vähän notkautti mukana pysymistä. Uskon kuitenkin alkuvuodesta kurovani tavoite-etumatkan kiinni ja painelevani ohitse.

Vaikkakin jatkossa seuraan varallisuuttani myös kokonaisuutena, josta tämän arvopaperisalkun osuus on suhteellisen pieni, haluan kilpailla muita talousbloggaajia vastaan nimenomaan arvopaperimarkkinoilla ja osake/rahastopoiminnoilla. Haluan jatkossakin tietää, mikä olisi ollut parasta tapa sijoittaa, ja kuka on onnistunut siinä parhaiten. 


Millaisella strategialla lähden hakemaan tuottoa?

Strategia muiden voittamiseen on siinä mielessä vähän "riskialtista", että pidän korkopainon korkeana ja odotan markkinoiden jonkinasteista alennusta. Eli jos (kun?) markkina ei laskekaan, tulen häviämään kilpajuokussa muille sijoittajille. Jos taas pörssissä on droppeja ja selkeitä ostopaikkoja, uskon pelivarani ja riskini antavan minulle etua tällaisissa tilanteissa.

Toisin sanoen Bank Norwegianissa lepuuttamani kassa on tavallaan käteistä (jolle saan talletuskorkona 1,75 % korkoa), jotka odottavat penetraatiota oikeisiin osakkeisiin.

Ilman tuottoa en suinkaan ajatellut kuitenkaan olla, vaan sitä olisi tarkoitus saada (markkinatilanteen pysyessä nousukkaana) Seligsonin passiivisista rahastoista sekä oikeilla osakevalinnoilla. 


Allokaatio vuoden 2017 lopussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti