torstai 7. heinäkuuta 2011

Ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua..

Kun tälle viikolle suunnitellut purjehdukset eivät toteutuneetkaan, otin ja lähdin hakemaan purjehdusfiiliksiä EM-kisoista. Huomasin nimittäin urheiluruudusta, että Olympialuokkien avoimet EM-kilpailut ovat juuri menossa (30.6 - 15.7) Helsingin Hernesaaressa.

Laser radial
 Ensimmäisenä vastaan alueella tuli Laser radial (naisten luokka, eroaa Standardista vain pienemmällä purjeella) veneet. Laser on maailman suosituin jollaluokka, ja se on tunnettu tiukista luokkasäännöistä: varusteiden mitat ja materiaalit on rajattu tarkasti yhdenmukaisiksi. Näissä on yhden hengen miehistö. Tämä on juurikin se Multalan Sarin luokka. Pituus-leveys-paino = 4,23m, 1,37m, 59 kg.49ER laskupaikka ja "varikko"

Itämeri Paviliongin (jossa piti naattia lonkero ja katsella toimintaa) vieressä oli 49ER veneiden "varikkoa". Ympäristössä oli älyttömästi pieniä peräkärryjä (?), joilla veneitä vietiin ja haettiin vedestä. Kaikilla oli, luonnollisesti, omat kärryt.
vasemmalla 470 ja keskellä 49ER.
 49ER on kevytvene, jota on kutsuttu purjehduksen formulaluokaksi sen nopeuden ja teknisyyden ansiosta. Se on Skiff-vene, eli sitä pidetään pystyssä sivuille työntyvien "siipien" ja trapetsien avulla. Iso purjepinta-ala suhteessa runkoon mahdollistaa jopa 30 solmun (55km/h) nopeuden. Venettä ohjaa kahden hengen miehistö.

Koska osa luokista ajettiin kaukana merellä, tapahtui siirto alueelle monesti "cheattaamalla". Eli valmentajat vetivät veneitä perässään moottoriveneillä hinaten. Ilman hinausta lähtöalueella saattaa kulua aikaa jopa tunti. Eli varsinaisesta yleisölajista ilmeisesti ei kaikkien luokkien kohdalla kyllä voi puhua..

Tässä kuvassa (oikealla) on joku luokka saapumassa juuri kisaamasta. Aina välillä nousupaikoilla oli ruuhkaa. Tämä kuva on kuvattu juurikin siitä Paviliongilta, jossa nautiskelin virvoittavaa juomaa ja nautin kesästä.

Kun olin lähdössä pois, osui silmääni kuvassa näkyvät liput. Voisi kuvitella, että täysin tyyni sää ei mikään optimi EM-purjehduksille ole.. No, ihme kyllä mutta tuossa 10m oikealla on meri, ja siinä näytti kyllä heti veneet saavan tuulta purjeisiin, ja veneet liikkuivat kivasti.. Ihme juttu =)49ER läheltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti