perjantai 15. heinäkuuta 2011

Purjehdus Vol. 1

(Ti 12.7 - Ke 13.7)


Ensimmäinen purjehdus (koulutuksen jälkeen) on sitten takana. Ja onhan se kyllä kivaa puuhaa! Pääsin kaverin mukaan, kun hän kävi ostamassa Tammisaaresta purjeveneen. Olin mukana siirtopurjehduksessa, tai ainakin osan matkasta. Minä hyppäsin mukaan Inkoosta ja olin mukana Helsinkiin asti.

Ostosaaliiksi oli nettiveneestä löytynyt 27 jalkainen mukava pursi suht edulliseen hintaan (alle 5k).

Inkoon venesatama
Ohjelma meni kutakuinkin niin, että hyppäsin tiistai-iltapäivällä junaan, ja ajelin Inkoon asemalle. (joka muuten oli vain pieni seiskake keskellä ei mitään) Sieltä siirryin taxilla (joka piti tilata, ja tuli paikelle vain jos en olisi siirtynyt kovin kauas) Inkoon venesatamaan, josta minut oli määrä noukkia.
Juho nauttimassa iltapalasta (sis. konjakkia)

Juho ja Merita olivat ostaneet veneen kimpassa erään kolmannen osapuolen kanssa, joten kovin montaa eugenia ei veneestä jäänyt nuppia päälle maksettavaa. Oli kyllä mukava huomata, minkälaisen veneen voi saada jo suht edullisesti. Tämäkin yksilö oli erittäin hyvin purjehtiva, täysiverinen matkapursi.


Inkoosta lähdettyämme kävimme mukavassa tuulessa purjehtimassa Porkkalanselän tuntumassa, ja hyvin kulki! Huiput taisi olla 7,6 solmua. Palasimme hieman taakse päin, ja yövyimme Jakobramsjö -nimisessä saaressa. Nautimme hyvästä iltapalasta ja kylkeen hieman väkijuomia.

Aamupäivällä lähdimme ylittämään Porkkalanselkää mukavassa myötäisessä. (joskin alussa tuuli oli vähäistä, mutta yltyi myöhemmin) Purjehdimme 7h jonka jälkeen kävimme hakemassa yhden gastin lisää viimeseksi tunniksi kyytiin Lauttasaaresta.


IF-vene
Kun olimme saaneet Joonaksen kyytiin, Juho päätti opettaa meille spinnun (spinaakkeri, se iso pallopurje) käyttöä. Ja se oli kyllä todella mielenkiintoista. Tuuli oli opetteluun juuri sopivan pientä, ja saimme hienosti nähtyä miten spinnun kanssa toimitaan. Nostimme ja laskimme purjeen muutaman kerran, jonka lisäksi teimme muutaman jiipin myös.
Juho ja Merita veneellä

Loppuillasta purjehdimme Suomenlinnaan, jossa tarjosin Juholle ja Meritalle mukavan illallisen. (Kun olen ymmärtänyt, että tälläinen hyvä käytäntö on gasteilla tapana)

Tämä oli tällä kertaa minun loppusatamani, ja ruokailun jälkeen hyppäsin lautalle ja Hkista junalla kotiin. Erittäin antoisa, mukava ja onnistunut reissu. Urheilutermein: Hyvää kokemusta tiimille.
Porkkalanselällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti