perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kuukausikatsaus - Heinäkuu

Salkun arvon muutos: +193 e (vuoden alusta 2 128 e)
Tuottoindeksin muutos: -1,83 % (vuoden alusta -14,77 %)

Heinkuu(kaan) ei tarjonnut muutosta tuttuun tulokseen: Tuotto on miinusmerkkinen. Lomaillessa en juurikaan ole tarkkaillut, että onko joku erityinen syy painunut enemmän kuin toinen, vai onko tämä ihan yleistä alavireyttä. Todennäköisesti jälkimmäinen. (Kreikka ja USA ilmeisesti nyt eniten markkinoita tressaa)

Indeksivertailu
Heinäkuun aikana jopa minun sukeltava kikkasalkku voitti vielä kovempaa sukeltavan Helsingin pörssin (OMXH). Tämä on tietysti vaihteeksi mukava uutinen. Indeksiosuudet vetivät taas tasaisen varmasti, tippuen vaan suhteellisen vähän. Pitäisiköhän seuraava lataus tehdä tuonne Suomen indeksin puolelle..?



The projekti
Nyt sain paljon purjehduksia alle. Olin mukana yhdellä pienimuotoisella siirtopurjehduksella. Myös pari päiväpurjehdusta kävin purjehtimassa. Tämän lisäksi vielä oli tietysti tuo kesän kliimaksi, eli retkipurjehdus kauniilla saaristomerellä Turun ja Maarianhaminan seuduilla. Purjehdukset jatkuvat vielä elokuussa muutamalla iltapurjehduksella, ja sitten alkaa kesä 2011 olla purjehdusten osalta paketissa.



****************************
Heinäkuu lyhyesti
Pääoman lisäys: 309 e (tavoite 300)
Ostot: Talvivaara ja Seligsonin kehittyvät
Ei myyntejä

Loppusaldo 5417 (tavoite 5615)
kasvua vuoden alusta 2127
****************************


Katsoin vielä vielä mielenkiinnosta, että millaisen veneen pystyisin ostaa alkuvuoden aikana säästöön saamallani summalla: Hyvillä purjeilla (mm. spinnuvarustus yms) ja 5 hp moottorilla varustettu pieni retkipursi, jolla voisi tehdä pikkuretkiä täällä rannikolla. Ei tuolla kyllä kuuhun mentäisi.


hp. 2200 e (www.nettivene.com)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti